Börjar:
Slutar:
Plats:
Folkungakyrkan, Folkungagatan 90, Stockholm

E2B2 är det största forskningsprogrammet hittills inom området energieffektivt byggande och boende. Här arbetar forskare och samhällsaktörer tillsammans för att ta fram kunskap, metoder och verktyg för effektivare energianvändning och för att utveckla byggandet och boendet i samhället.

Ur programmet

Moderator Åsa Julin.

Visioner och målbilder för en energieffektiv framtid

  • Inledningstalare Staffan Laestadius är ordförande i Global Utmanings Klimatråd. Staffan är professor i industriell utveckling vid KTH och har tidigare arbetat på Institutet för framtidsstudier och i statsrådsberedningen.
  • Panelsamtal om en energieffektiv framtid

Forskningsresultat för ett energieffektivt byggande och boende

  • Under olika former presenter forskningsdeltagarna sina resultat från E2B2. Presentationer varvas med intervjuer och scensamtal.

Synteser knyter ihop viktiga slutsatser från forskning inom E2B2

  • Slutsatser och resultat från områdena renovering samt energieffektiviseringstjänster och affärsmodeller presenteras. Vi får en samlad bild av forskningen som utförs inom forskningsområdena i E2B2.

Energieffektiva och smarta städer

  • Vi tar oss an temat energieffektiva och smarta städer. Att hitta smarta lösningar för att bygga hållbara städer är en nyckel för att möta energi- och klimatutmaningen.

Dagen avslutas med levande musik och mingel kl. 16.30-17.30.

Till mer information och anmälan på E2B2s webbplats

Uppdaterad den